WASSANIM

Als verdedigen geen vechten meer is maar een kunstvorm pas dan zal men innerlijke rust vinden.

Mini's

In afwachting van de inschrijvingen van de jeugd sportpas wachten wij met de start van deze groep, bij voldoende aanmeldingen zullen deze lessen gaan draaien van 16:00 tot 17:00 uur  zodra de groep begint zullen wij u hier uiteraard over informeren. 


Spelenderwijs zullen wij de kinderen de basis van karate leren, ook zullen wij aandacht besteden  aan de motorische vaardigheden van onze kleine jeugdigen en zullen die stimuleren door middel van diverse oefeningen en ze op deze manier klaarstomen voor onze speciale programma van de Mini Tijgers.
 
Karate voor de Mini's wordt op een speelse, kindgerichte manier aangeboden, inspelend op hun leergierigheid en hun natuurlijke behoefte aan contact, competitie en spel.
Voor de Mini's is karate een gepaste uitlaatklep, die door het sportieve en vormend aspect, mee instaat voor een harmonieuze ontwikkeling tot volwassene.
Voor de Mini's wordt een aangepast bandensysteem gehanteerd, waarbij tussen de opeenvolgende graden nog enkele tussenstappen worden gevoegd, zodat ze hun vorderingen op de voet kunnen volgen.
Deze tussengraden zijn zichtbaar door 'streepjes' op de band, of door banden die met 2 kleuren zijn samengesteld.
Kinderen zijn zeer trots als ze bv de Geel witte Band mogen om doen, die aangeeft dat ze bijna klaar zijn om examen te mogen doen voor de Gele band.

Kinderen meten zich ook graag met andere kinderen, daarom zijn er  aangepast wedstrijdregelementen voor hen, want vooral de gevechtscompetitie is voor jonge karateka's niet altijd de geschikte wedstrijdvorm. De gevechtsvormen zijn vereenvoudigd, we hebben bij onze wedstrijden het regelement qua contact toegepast, contact wordt niet toegestaan, en wordt ook streng gehandhaafd zeker bij de allerkleinsten want het blijft natuurlijk een competitiespel waar sportieviteit boven aan blijft staan.

Zowel op wedstrijden als tijdens de karatelessen wordt er grote nadruk gelegd op de normen en waarden van karate, zo hebben wij de 5 codes :
Trouw aan je land, Gehoorzaamheid aan je ouders, niet terug trekken in het gevecht en handel in strijd naar eer en geweten. Deze codes worden natuurlijk op een kindvriendelijke manier uit gelegd.
Dit noemen we ook wel de gedragsregels van elke karateka .

Dus mochten er onder u mensen zijn die denken dit lijkt mij wel wat, u kunt uw kind altijd vrijblijvend een keer laten mee trainen.