WASSANIM

Als verdedigen geen vechten meer is maar een kunstvorm pas dan zal men innerlijke kracht vinden.


De Instructeur

Mag ik me even voorstellen ik ben Johan van der Nald. 2e Dan Hoofdinstructeur en tevens eigenaar van de sportschool.
De sportschool is in 2008 opgericht, wij zijn gestart met 2 jeugdleden en inmiddels uitgegroeid naar een vrij stabiele gezellige club. Onze sportschool heeft inmiddels vele kampioenen voortgebracht nationaal en internationaal, daardoor is Wassanim Tang Soo Do een naam die bekend is in Aalsmeer en omstreken.
Ik ben begonnen op de leeftijd van 12 jaar in Groningen, waar ik de eerste 7 jaren van mijn loopbaan aan kyokushin heb gedaan, de hardste vorm van karate. Daarna 3 jaren aan Kickboxen en toen ben ik in contact gekomen met Tang Soo Do onder leiding van Master Aldwin Lee 7e dan.
Tang Soo Do is een sport die mij veel zelfvertrouwen, innerlijke rust en zelfbeheersing heeft gegeven het is een sport waar alle facetten aan de orde komen genoemd bij de

7 leerstellingen.

De keuze om in de Provincie Noord- Holland en binnenkort ook in Zuid-Holland lessen te geven was voor mij makkelijk, geef de mensen in je omgeving de kans om te leren, te bewegen, te genieten en de kans om hun lichaam te leren kennen op zo'n manier dat ze weten wat er allemaal mogelijk is, en er wordt bovendien ook nog gewerkt aan een gezond en sportief lichaam met mensen die weten waar ze mee bezig zijn.
De 3 kernwoorden Mentaal, Fysiek en Geestelijk staan centraal in onze manier van lesgeven.
Bij ons kunt u op diverse manieren actief bezig zijn van privé les tot SWAT- Training en als u aan toernooien wil meedoen wij zorgen ervoor dat een ieder de juiste begeleiding,opleiding en motivatie krijgt. Wij hopen dat u heel veel plezier zult beleven in deze tak van sport zoals men het in de volksmond noemt Koreaans Karate.

De Assistent instructeur.

Mijn naam is Kees Steegman en inmiddels 75 jaar jong. In 1983 begon ik met een eigen zaak (fotowinkel),een vriend die ik tijdens mijn vakopleiding leerde kennen begon toen zijn eigen karateschool,de Japanse vorm Kyokushin budo kai karate,mijn vriend bleek hier 6e dan in te zijn. Hier ben ik 11 jaar fanatiek lid van geweest en ben hiermee bruine band geworden. Wegens een vrij zwaar auto ongeluk was dit lange tijd niet meer mogelijk,en inmiddels werd de afdeling opgeheven.

Tot ik op de braderie in Aalsmeer in 2008 een stand tegenkwam met Johan van der Nald die net een Koreaanse karate school begonnen was, kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen om te gaan kijken wat dat precies inhield.

Kort samengevat ik ben lid geworden en gebleven. En nu zit ik tegen de zwarte band aan te hikken op mijn 75e. en help ik met lesgeven aan jong en oud(er).En dat doe ik met veel plezier,ook nog omdat er 3 kleinkinderen van mij meedoen,ook heel bijzonder.

Wat mij betreft op naar de zwarte band,ik ben lekker in de weer voor mezelf en je blijft op deze manier soepeler dan wanneer je alleen maar thuis op de bank zit.

Tot slot kan ik iedereen aanbevelen dit ook te gaan doen, goed voor lichaam en geest.

Een beter medicijn kan ik niet bedenken.